SAD Servei Atenció Domiciliària a famílies de persones grans o en situació de dependència
Així viuen les famílies de persones dependents l’atenció domiciliària
3 abril, 2023
Roses solidàries contra la soledat no desitjada per Sant Jordi
Roses solidàries per un Sant Jordi que lluita contra la soledat no desitjada
23 abril, 2023
Mostrar tot

Cal cuidar-se per poder cuidar les persones grans o en situació de dependència

Cuidar-se per cuidar - Autocura per a acompanyar persones grans i amb dependència

És important cuidar-se per poder cuidar. Ho explica Lluïsa Domingo, directora del Centre de Dia de Montcada i Reixac.

Sovint les persones que cuiden diàriament de familiars en situació de dependència poden sentir-se cansades o sobrecarregades física i emocionalment, a causa de la falta de temps per atendre’s a si mateixes.

Per aquest motiu, és molt important que es propiciï el seu descans i cal recordar-los-hi que, per cuidar, també cal cuidar-se.

Una bona manera de fer possible aquest descans és acudir a un centre de dia. En ell, les persones en situació de dependència poden passar-hi una part del dia i després tornar a casa seva.

El que gestionem des d’Accent Social a Montcada i Reixac n’és un exemple, ja que ens encarreguem de la seva atenció, tot afavorint el seu descans, garantint una millor gestió del temps dels familiars que habitualment s’encarreguen de la seva atenció, i contribuint al màxim benestar de les persones usuàries.

En aquest sentit, els professionals ens convertim en una persona clau, ja que ens encarreguem d’oferir un acompanyament
personalitzat per a la persona usuària en el centre de dia i aportem confiança i descans a la família.

Creiem que, si coneixem la seva història vital i la seva situació actual, podem oferir la companyia més adaptada possible a les seves necessitats.

 

“Les persones cuidadores no professionals necessiten tenir l’oportunitat de descansar”

 


 

ELS CENTRES DE DIA, ESPAIS PER FOMENTAR UNA VIDA SOCIAL ACTIVA

Més enllà del descans, des dels centres de dia també oferim a les persones usuàries altres múltiples beneficis. Es tracta d’un espai on poden realitzar diverses activitats físiques, lúdiques o culturals, planificades internament, que ajuden a fomentar el seu benestar emocional i a enfortir el vincle entre el familiar i la persona amb dependència.

A més, també afavorim la creació de noves relacions socials amb altres persones usuàries i el reforçament de les habilitats comunicatives.

Al centre de dia de Montcada i Reixac, la mare d’una de les nostres usuàries valora positivament els serveis que li oferim com a persona cuidadora no professional: “Des que la meva mare va al centre, està molt més alegre. Em parla de totes les activitats que fa allà i de com de bé la tracta l’equip de professionals”, explica la Mari Rosa.

“Jo aprofito aquest temps per dur a terme altres activitats que si no, no podria fer, amb la tranquil·litat de saber que està ben atesa i que puc contactar amb el centre sempre que ho necessito. Sé que allà rep una atenció que l’ajuda a aconseguir uns objectius determinats, com ara millorar la seva motricitat o reforçar l’estimulació cognitiva”, afegeix.

Per acabar, conclou dient: “Gràcies a haver acudit al centre, quan passem temps juntes, aquest és de més qualitat. Passar hores separades fa que tinguem més coses per explicar-nos i que valorem més les estones compartides”.

M’agrada pensar que els professionals que ens dediquem a la millora de la qualitat de vida de les persones, com fem des d’Accent Social, treballem per oferir un acompanyament amable i eficient a les famílies que ho necessiten.

Per això, insisteixo en què, per proporcionar una millor atenció a les persones que estimem, cal disposar de temps per cuidar d’un mateix.

Lluïsa Domingo, directora del Centre de Dia de Montcada i Reixac (Centre Cívic).