Com prevenir els cops de calor en les persones grans
Com prevenir els cops de calor en les persones grans
29 juliol, 2023
Atenció domiciliària més propera - súperilles socials a Sabadell
Atenció domiciliària més propera per a professionals i usuaris a Sabadell
22 novembre, 2023
Com prevenir els cops de calor en les persones grans
Com prevenir els cops de calor en les persones grans
29 juliol, 2023
Atenció domiciliària més propera - súperilles socials a Sabadell
Atenció domiciliària més propera per a professionals i usuaris a Sabadell
22 novembre, 2023
Mostrar tot

Projecte “El SAD més a prop” a Sabadell: més proximitat al Servei d’Atenció Domiciliària

L’Ajuntament de Sabadell i Accent Social posaran en marxa el projecte «El SAD més a prop».

Aquesta iniciativa proposa un enfocament d’atenció més propera mitjançant un equip de professionals per proporcionar cures a persones grans.

La col·laboració entre totes dues entitats busca millorar la qualitat de vida dels usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell i Accent Social, l’entitat encarregada de gestionar el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) d’aquest municipi, han presentat el projecte “El SAD més a prop” al centre cívic La Sierra. Aquest projecte, que començarà a funcionar a partir del 2 de novembre, té com a objectiu establir un nou enfocament d’atenció més propera mitjançant un equip únic de professionals que proporcionaran cures als usuaris a la zona de La Sierra.

La presentació d’aquest model, dirigida per Maite Lopera, Tècnica Responsable de la Unitat de Programa d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Sabadell, Maika Gómez, Tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell, i Raquel Magdaleno, Cap de Servei d’Accent Social, es va dur a terme mitjançant dues sessions informatives dirigides als usuaris del SAD i les seves famílies. 

EL SAD MÉS A PROP: MÉS BENESTAR PER A LES PERSONES GRANS

Raquel Magdaleno, explica que este modelo “da una mayor capacidad de respuesta a la persona usuaria y permite tener una comunicación más fluida con el equipo de profesionales del SAD”. De igual modo, Maite Lopera señala que “es un proyecto que se desarrolla en el marco de las líneas estratégicas del Servicio de Atención Domiciliaria en el Entorno Comunitario (SAED) y permite una mejor coordinación de los equipos con el resto de recursos sanitarios de la red pública”.

Raquel Magdaleno explica que aquest model “proporciona una major capacitat de resposta a la persona usuària i permet tenir una comunicació més fluïda amb l’equip de professionals del SAD”.

De la mateixa manera, Maite Lopera assenyala que “és un projecte que es desenvolupa en el marc de les línies estratègiques del Servei d’Atenció Domiciliària en l’Entorn Comunitari (SAED) i permet una millor coordinació dels equips amb la resta de recursos sanitaris de la xarxa pública”.

Cal destacar que aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament de SabadellAccent Social col·laboren en la implementació d’un projecte de “súper illa”. L’any 2022, van realitzar una prova pilot d’aquest model al barri de Sant Oleguer, que va donar resultats positius pels usuaris. En aquesta ocasió, el projecte es centra en el barri de La Sierra, reafirmant el compromís social de la ciutat en la millora de la qualitat de vida dels usuaris del SAD.