Infància i servei atenció domiciliària
La infància i el servei d’atenció domiciliària, una eina de canvi
20 novembre, 2019
Xerrades amb Accent - Ètica i Servei Atenció Domiciliària
Xerrades amb Accent. Parlem d’ètica: SAD i bones pràctiques
28 novembre, 2019
Infància i servei atenció domiciliària
La infància i el servei d’atenció domiciliària, una eina de canvi
20 novembre, 2019
Xerrades amb Accent - Ètica i Servei Atenció Domiciliària
Xerrades amb Accent. Parlem d’ètica: SAD i bones pràctiques
28 novembre, 2019

A Accent Social hem volgut reflexionar col·lectivament sobre rols de gènere, mitjançant una sessió de cine fòrum al SAD del Segrià i al Centre de Dia Santa Clara.

Cada 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Es commemora la data en que es va assassinar tres germanes, activistes, per part de la policia durant la dictadura de la República Dominicana l’any 1960.

Arreu del món es denuncia la violència que s’exerceix sobre les dones, i a Accent Social ens hem sumat al manifest organitzant vàries sessions de “cine fòrum” amb la finalitat de sensibilitzar i donar visibilitat a aquelles dones que han patit o pateixen violència masclista, així com als equips de professionals que desenvolupen programes i projectes dirigits a l’atenció, l’assessorament, la prevenció i la reparació de les víctimes d’aquesta realitat.

L’equip de professionals, tant del SAD del Consell Comarcal del Segrià, com del Centre de Dia Santa Clara, a Lleida, conjuntament amb un grup de persones usuàries i les seves famílies, vam compartir al Centre de Dia una estona de cine, ambientada amb les indispensables crispetes i un original refresc de raïm de color lila, representatiu de la diada.


VISIBILITZEM I PARLEM SOBRE LES DIFERENTS FORMES DE VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Vam emetre un curtmetratge basat en la relació de parella entre dos adolescents, noi i noia, que en el seu inici sembla començar amb normalitat però que, segons va avançant en el temps, es va complicant i es comencen a manifestar situacions de desigualtat, intimidacions i violència d’ell envers ella.

En acabar, el curtmetratge llença una pregunta: “com acabarà aquesta història?” La frase ens va interpel·lar i convidar a continuar la sessió per mitjà d’un intercanvi de reflexions sobre els rols de gènere i els diferents tipus violència masclista.

Jordi Vilamajó i Gibal, director del Centre de Dia Santa Clara, psicòleg de professió, va aportar la seva visió sobre el perfil del maltractador i el procés d’evolució dels seus comportaments. “Les actituds violentes són progressives i moltes vegades triguem en ser conscients de què es tracta de maltractament”.

Les persones usuàries i les professionals del SAD i del Centre de Dia que van assistir van gaudir d’una tarda de debat i reflexió que va concloure amb la lectura d’un poema que transmet el testimoni d’una companya que va patir violència masclista.

Per concloure la sessió, vam fer una crida en defensa dels drets de totes les dones.

 

Quan observem situacions de violència envers les dones, en qualsevol de les seves formes, cal preguntar-nos: “Com acabarà aquesta història?”.

 

Cine fòrum sobre violència masclista al SAD Segrià