Claus per l'alimentació saludable a l'estiu
Claus per una alimentació saludable a l’estiu
24 maig, 2023
Participem activament a la Festa Major del Casc Antic de Barcelona
Participem activament a la Festa Major del Casc Antic de Barcelona
6 juliol, 2023
Claus per l'alimentació saludable a l'estiu
Claus per una alimentació saludable a l’estiu
24 maig, 2023
Participem activament a la Festa Major del Casc Antic de Barcelona
Participem activament a la Festa Major del Casc Antic de Barcelona
6 juliol, 2023

Conscienciem sobre els mites de l’Alzheimer en una xerrada oberta a la ciutadania, organitzada per Accent Social i l’Ajuntament de Pineda de Mar.

Com a entitat gestora del Servei d’Atenció Domiciliària de Pineda de Mar, des d’Accent Social hem promogut un interessant acte informatiu per a famílies i persones cuidadores d’aquells que viuen amb l’Alzheimer.

Ha tingut lloc al Centre Cívic Poblenou i l’objectiu ha sigut desmuntar els mites que envolten aquesta condició.

Per fer-ho possible, Nina Gramunt, neuropsicòloga experta en formació i divulgació de la Fundació Pasqual Maragall, ha donat resposta a algunes de les preguntes més freqüents sobre l’Alzheimer.

Han estat relacionades amb la prevenció, el diagnòstic o el tractament, entre altres.

Tal com ha explicat Gramunt durant la seva intervenció:
 

“L’Alzheimer és una malaltia cerebral molt complexa. És la principal causa de demència. Es coneix des de fa més d’un segle i, contràriament al que pugui semblar, s’ha avançat molt en el seu coneixement. No obstant això, els avenços són costosos i els camins tortuosos. Això fa que encara hi hagi molts interrogants oberts i que es mantinguin mites o informacions esbiaixades que és important aclarir.”

 


EL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD) ÉS ESSENCIAL PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE PERSONES AMB ALZHEIMER

A Catalunya, pateixen Alzheimer 86.000 persones amb una mitjana d’edat propera als 81 anys, segons dades de la Generalitat.

Per reforçar l’atenció a les persones usuàries del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) que pateixen aquesta malaltia i proporcionar nous recursos a l’equip de professionals, Accent Social ha convidat l’equip de professionals del SAD de Pineda de Mar a assistir a la jornada.

Montse Parés, delegada social d’Accent Social apunta:
 

“El model d’atenció d’Accent Social persegueix millorar la qualitat de vida de les persones usuàries i de les seves famílies. Per aquest motiu, i tenint en compte les necessitats de moltes de les persones grans que atenem, hem volgut promoure aquesta jornada informativa. En ella podem resoldre els dubtes i inquietuds relacionats amb l’Alzheimer des de la visió experta de la Fundació Pasqual Maragall, amb qui col·laborem des de fa anys”.

 

Les persones grans amb Alzheimer necessiten rebre acompanyament durant tot el dia i sovint les famílies requereixen del suport professional del Servei d’Atenció Domiciliària.

Per aquest motiu, Accent Social, l’Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Pasqual Maragall han sumat esforços novament per contribuir a visibilitzar l’Alzheimer.

Al mateix temps, aquesta xerrada, emmarcada en la dinàmica habitual d’Accent Social de “Xerrades amb Accent”, dona eines que millorin el dia a dia de les persones que conviuen amb aquesta malaltia.

 

Article publicat abans a News3Edad.