Connectar a la tecnologia per desconnectar de la pandèmia - Associació Síndrome Down Lleida
Connectar per desconnectar de la pandèmia
26 març, 2021
Espais de reflexió ètica als serveis socials
Accent Social promou la constitució d’espais de reflexió ètica dels serveis socials
7 maig, 2021
Connectar a la tecnologia per desconnectar de la pandèmia - Associació Síndrome Down Lleida
Connectar per desconnectar de la pandèmia
26 març, 2021
Espais de reflexió ètica als serveis socials
Accent Social promou la constitució d’espais de reflexió ètica dels serveis socials
7 maig, 2021

Sant Jordi és un dia especial per mostrar afecte i agraïment a totes aquelles persones que ens envolten. Des d’Accent Social hem volgut aprofitar l’ocasió per fer arribar la nostra afecció a totes les persones usuàries que atenem i especialment, a aquelles que viuen soles.

Durant els dies anteriors al 23 d’abril, vàrem recollir més de 500 llibres solidaris destinats a persones usuàries de Serveis d’Atenció Domiciliària, que viuen en situació de soledat. Els llibres els van donar de forma voluntària els treballadors i treballadores d’Accent Social i els van signar amb una dedicatòria personalitzada per fer arribar la seva estima a les més de 350 persones usuàries que els van rebre.

El confinament domiciliari va agreujar la situació de soledat de moltes persones grans i en molts casos, també el sentiment d’aïllament. Amb aquesta iniciativa hem volgut contribuir a millorar la qualitat de vida i el benestar d’aquestes persones usuàries, des de l’acompanyament i promovent un dels millors hàbits per un envelliment actiu, la lectura.

Cal destacar, que moltes treballadores familiars han creat un vincle sentimental especial amb les persones usuàries que resideixen soles i que han necessitat acompanyament en els moments més durs de la pandèmia. Moltes professionals del SAD han volgut aprofitar una diada tan especial com la de Sant Jordi per mostrar la força d’aquests nexes.

És el cas de la Manuela i l’Alicia, a les que vàrem poder acompanyar durant el matí i que ens van compartir l’agraïment profund cap a les seves cuidadores.


PUNTS DE LLIBRE QUE RECORDEN PROJECTES D’INCLUSIÓ SOCIAL

A més, ens va emocionar poder acompanyar els nostres llibres solidaris amb els punts de llibre d’Apunts inspirats en una rosa vermella, símbol d’unió i afecte i per nosaltres, també d’inclusió de persones amb diversitat.
Punts de lectura per Sant Jordi d'Apunts

 


EL TALENT A CONCURS

En una data tan especial no volíem perdre l’oportunitat de gaudir de tot el talent de les persones usuàries amb les que compartim el dia a dia.

L’Equipament Integral Meridiana ens va sorprendre amb el concurs de roses fetes a mà, amb materials reciclats. Taps, roba, càpsules de cafè i fins i tot mascaretes, van ser algunes de les idees que més ens van meravellar.

Taller de roses fetes a mà Equipament Integral Meridiana

 


SANT JORDI A RESIDÈNCIES I CENTRES DE DIA

Tanmateix, a la residència Josep Miracle les persones usuàries van poder llegir els textos i poesies que els van preparar amb molta il·lusió els nens i nenes de l’Escola Barrufet, una lectura molt emotiva que les va permetre retornar a la infància a través de les tendres paraules  dels petits barrufets i barrufetes. D’altra banda, aquelles persones que es van animar, també van poder compartir escrits i poemes propis amb la resta de persones residents .

Pel que fa als centres de dia, ens van mostrar tota la seva creativitat amb els tallers de roses de feltre, que a més de treure a la llum la vessant més artística de les persones usuàries, també va contribuir a la feina diària que duu a terme el nostre equip de professionals en l’acompanyament dels deterioraments cognitius de les persones grans.

Taller de roses per Sant Jordi a càrrec de persones grans


MOLT MÉS QUE ROSES

I tot i que el Sant Jordi habitualment parla de roses, llibres i llegendes, a Accent Social també ho fa de neules. Per nosaltres, qualsevol celebració és un bon moment per gaudir d’un capritx llaminer, per això vam demanar a la Fundació Ared que ens preparés les nostres neules preferides, que a més, ens donen l’oportunitat de seguir col·laborant amb la inclusió social i laboral de dones en risc d’exclusió.

Neules Fundació Ared Sant Jordi

 

Les roses tradicionals, però, tampoc van faltar a la nostra celebració. De fet, pels amants de les roses a qualsevol època de l’any vam encarregar a Apunts les seves roses de paper amb llavors plantables, llibretes i porta-mascaretes.

Roses plantables d'Apunts al Sant Jordi d'Accent Social

 

A Accent Social vàrem voler compartir aquest dia tan especial amb totes les persones usuàries dels serveis on som presents. Seguim treballant per contribuir a mitigar els efectes de la soledat de les persones grans, garantint el seu acompanyament cada dia de l’any.