SAD Servei Atenció Domiciliària Barcelona, Sabadell, Olesa, Castelldefels, Mataró
Reflexions d’un any de pandèmia en l’atenció domiciliària
12 març, 2021
Sant Jordi roses llibres i oportunitats
Sant Jordi a Accent Social: roses, llibres i oportunitats
29 abril, 2021
SAD Servei Atenció Domiciliària Barcelona, Sabadell, Olesa, Castelldefels, Mataró
Reflexions d’un any de pandèmia en l’atenció domiciliària
12 març, 2021
Sant Jordi roses llibres i oportunitats
Sant Jordi a Accent Social: roses, llibres i oportunitats
29 abril, 2021

A Accent Social hem visitat l’Associació Down Lleida per contribuir al seguiment dels seus programes, que ara realitzen, majoritàriament, a distància.

Des de fa tres anys Accent Social col·labora amb Down Lleida amb l’objectiu de potenciar la inserció educativa i sociolaboral de persones amb diversitat.

 

Amb la pandèmia, ha arribat també la distància social, una separació necessària que ha afectat especialment els col·lectius de persones amb diversitat. És el cas de l’Associació Down Lleida, que va haver d’aturar les classes d’un dia per l’altre, deixant d’atendre  el seu alumnat presencialment, i afrontant la necessitat de reinventar-se.

“Ens vam haver de reestructurar i donar un pas endavant amb les tecnologies, que crec que era una de les mancances que teníem”.

Ens ho explica el Xavi Palau, treballador social de l’entitat.

“Després de formar-nos en habilitats digitals, vam poder recuperar el seguiment diari de les persones de la nostra entitat, que era molt necessari, després de passar sobtadament d’estar juntes cada dia a no veure’ns.”

Afortunadament, la realitat actual ja és molt diferent a l’experimentada el darrer any. Ara combinen les classes online amb les presencials i ja han pogut recuperar prop del 85% de les activitats que feien abans del confinament.

 

LA TECNOLOGIA COM A VIA PER RECUPERAR LES ACTIVITATS D’ABANS DE LA PANDÈMIA

Per poder contribuir a la continuïtat d’aquesta formació a distància, des d’Accent Social hem lliurat dues tablets a l’Associació i hem participat en la compra de calendaris elaborats per les persones usuàries de Down Lleida.

La Kiria Parrull, usuària de l’Associació, ens parla de la importància que per ella  té poder accedir a aquesta tecnologia.

“Em connecto a les classes des de Zoom amb els meus companys i companyes, i gaudeixo molt. Quan va arribar el confinament els vaig trobar molt a faltar fins que es van poder tornar a estabilitzar les classes”.

De fet, el cas de la Kiria és un cas especial ja que a causa de la pandèmia, també va perdre la seva feina com a auxiliar d’administració. Ara vol trobar una de nova, on pugui traslladar la seva vocació per ajudar: “m’agrada molt escoltar i també organitzar documents”.

Impulsades per aquest esperit vocacional, i amb íntima connexió amb el nostre compromís social amb la inserció al mercat laboral de persones amb diversitat, ja treballem perquè la Kiria aviat col·labori amb nosaltres i pugui explorar noves possibilitats laborals. En aquest sentit, des d’Accent Social sempre promovem l’ocupació com la millor fórmula per reforçar la diversitat en els nostres equips, així com oferir oportunitats que permetin superar les situacions més complexes.

Cal destacar que ens va fer especial il·lusió poder tornar a visitar Down Lleida coincidint amb l’endemà del Dia Mundial del Síndrome de Down ja que a Accent Social ens identifiquem fermament amb el lema “Capacitats diverses, possibilitats infinites”, que va promoure l’associació l’any passat, amb motiu del seus 25 anys.