App Vincles BCN als Habitatges per la Gent Gran Pere IV
VinclesBCN als habitatges per a la Gent Gran Pere IV
7 febrer, 2020
Dia de la psicologia als centres per a gent gran
Psicologia als centres per a gent gran: Entrevista a Christopher Yeste
24 febrer, 2020
App Vincles BCN als Habitatges per la Gent Gran Pere IV
VinclesBCN als habitatges per a la Gent Gran Pere IV
7 febrer, 2020
Dia de la psicologia als centres per a gent gran
Psicologia als centres per a gent gran: Entrevista a Christopher Yeste
24 febrer, 2020

La festa de Carnaval és una tradició alegre i divertida que convida a disfressar-se i passar-ho d’allò més bé. Però també per treballar competències.

Aquest any, algunes de les persones usuàries de l’Equipament Integral Meridiana de Barcelona que participen en l’activitat de manualitats terapèutiques, han confeccionat disfresses de pallasso que lluiran a la rua de Carnaval del barri.

La Paula i l’Estrella, integradores socials i talleristes, han estat les professionals del centre que han donat suport a les persones usuàries en la confecció.

Expliquen que cada any, els usuaris preparen disfresses de tot tipus, però que aquest any han decidit disfressar-se tots de pallasso: “Cada any ens disfressem, però fèiem disfresses individuals. Aquest any, quan vam començar a reflexionar de què ens podíem disfressar per Carnestoltes, vam pensar que podríem anar tots conjuntats, creant una comparsa”.

La idea d’anar de pallassos va sorgir de la conscienciació i el compromís pel reciclatge i el medi ambient, tant d’Accent Social, com del propi equip de professionals.

La Paula i l’Estrella van pensar que podrien aprofitar aquelles peces de roba que reben de donacions, a les quals no se’ls pot donar ús, ja sigui perquè són talles molt grans o perquè estan trencades. Així doncs, amb pantalons inaprofitables, retalls de camises, de samarretes i mocadors, han confeccionat jaquetes americanes, pantalons i granotes per les disfresses.

Per fer barrets per tothom, n’han fet servir un com a motlle i, amb paper de diari i cola i utilitzant la tècnica del paper maixé, han creat un barret per cadascú. A més, per aconseguir un efecte més realista, hi han enganxat cabells de perruques de molts colors. Per arrodonir la disfressa, han utilitzat retalls de revistes, goma elàstica i roba per fer unes fabuloses i enormes corbates.


PREPARAR EL CARNESTOLTES, TOT TREBALLANT COMPETÈNCIES

Durant varies setmanes, vuit usuaris de l’Equipament Meridiana han dedicat les sessions de manualitats terapèutiques a dissenyar i confeccionar disfresses, ja sigui cosint, retallant o enganxant tot tipus de roba i papers.

La il·lusió de poder dur els vestits de pallasso que ells mateixos han creat ha motivat molt les persones usuàries. Tot fomentant la participació, han treballat competències com ara: la creativitat i la imaginació, a l’hora de dissenyar les vestimentes; la col·lectivitat, sentint-se part del conjunt de la comparsa; i l’autonomia i la llibertat, ja que han pogut plasmar, sense restriccions, les seves idees en les disfresses.

Preparar el Carnestoltes esdevé, a l’Equipament Integral Meridiana, un motiu per enfortir determinades competències personals.

Carnestoltes per treballar competències personals