Música Gent Gran Can Travis
La música i el seus efectes positius en la gent gran
11 Gener, 2019
Servei Atenció Domiciliària de Sabadell eliminarà llistes d'espera
Més recursos al servei d’atenció domiciliària de Sabadell per eliminar llistes d’espera
18 Gener, 2019
Mostrar tot

Formem comunitat: Tú també ets el nostre univers personal

Fem comunitat centre de dia gent gran Can Travi

La vellesa s’ha convertit en una etapa on la solitud pot estar molt present i pot potenciar la vulnerabilitat de la persona, en temes de salut. Formem comunitat des del tracte diari a les residències.

Hem viscut i hem compartit un nou Nadal, unes festes complicades per a moltes persones, durant les quals és important crear vincles autèntics, propers i de cura per donar-hi la volta.

I és que durant la vida, el nostre entorn social va canviant: la família parentiva, les amistats íntimes, les persones amb les que coincideixes amb activitats que desenvolupes en aquell moment vital… Venen i van.

Si ens imaginem les persones que conformen la nostra vida com si fossin planetes que orbiten al voltant nostre, estaríem davant d’un univers molt dinàmic on alguns planetes es farien grans o petits segons l’època de l’any, altres despareixerien i alguns es crearien del no res, per estar orbitant durant molt de temps al voltant teu.

Aquest univers depen en molts casos del parentesc o de les parelles; però no volem restar importància a la família que creem nosaltres i que, independentment de la sang o de la parella, conformen un dia a dia agradable i vital.

A fi de sentir-nos millor, amb més energia, més salut i entusiasmats per la vida, un dels factors clau en molts casos és sentir que som part d’una comunitat.

Durant les festes de Nadal, gràcies als serveis que gestionem des d’Accent Social, com són les residències, els centres de dia, els habitatges amb serveis i l’atenció domiciliària, ens emociona veure com d’important són els vincles personals que establim amb les persones usuàries i com arribem a formar part ja del seu univers personal.

 

L’univers personal de coneixences i relacions canvia quan ens fem grans. A les residències, centres de dia i serveis d’atenció domiciliària, fomentem una relació propera i emocionalment enriquidora.
 


A Accent Social apostem per la lluita contra l’aïllament social i la soledat de les persones grans i els seus cuidadors i cuidadores. Promovem la inclusió en la vida social i comunitària, sensibilitzem la ciutadania enfront situacions de fragilitat. Lluitem contra l’estigma de l’edatisme.