1000 roses solidàries per Sant Jordi
Repartim més de 1.000 roses solidàries per Sant Jordi
24 abril, 2020
Dia Mundial de la Infermeria
Dia Mundial de la Infermeria
12 maig, 2020
1000 roses solidàries per Sant Jordi
Repartim més de 1.000 roses solidàries per Sant Jordi
24 abril, 2020
Dia Mundial de la Infermeria
Dia Mundial de la Infermeria
12 maig, 2020

Avui se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Des de l’any 2009, cada 5 de maig, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) impulsa aquest dia per tal de promoure la pràctica de la neteja de mans.

Aquest any 2020, la commemoració pren molt més valor degut a la pandèmia de la COVID-19. L’aparició de la malaltia ha visibilitzat i estès aquesta pràctica, ja que rentar-se les mans és una de les mesures més efectives per controlar i prevenir les infeccions.

Les mans són la via principal de transmissió de gèrmens perjudicials. És per això que, ara més que mai, cal prendre consciència de la transcendència de la higiene de mans per evitar infeccions, inclosa la COVID-19.

Enmig de la pandèmia del coronavirus, tant el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com el Ministeri de Sanitat, s’adhereixen a aquest reconeixement, promogut per l’OMS, de l’important tasca que duen a terme les persones professionals sanitàries i les no sanitàries, tant en l’atenció prestada a malats de la COVID-19 com en la prevenció de la transmissió d’aquesta.

Així doncs, s’uneixen esforços per reconèixer i apoderar les persones professionals que salvaguarden la seguretat dels pacients i les seves famílies, mitjançant la prevenció de les infeccions.

Tot evidenciant la importància de la higiene de mans, Accent Social fem pedagogia d’aquesta bona pràctica amb professionals i usuaris duent a terme formacions, a càrrec del Departament de Prevenció de Riscos Laborals, i mitjançant comunicacions, tant internes com externes.

En aquesta línia, moltes de les persones professionals d’Accent Social hem volgut contribuir en l’adhesió d’aquest procediment, mitjançant un petit vídeo.