Servei Atenció Domiciliària de Sabadell eliminarà llistes d'espera
Més recursos al servei d’atenció domiciliària de Sabadell per eliminar llistes d’espera
18 gener, 2019
Envelliment actiu, tallers per a la gent gran a Accent Social
El moviment del cos i l’envelliment actiu
25 gener, 2019

La solitud de les persones grans és una realitat a la que cal posar solucions, mitjançant projectes i visibilització. Col·laborem amb Avismón, coneixedors d’aquesta problemàtica.

A l’Equipament municipal per a la gent gran Josep Miracle, al districte de Sants-Montjuïc, treballem de manera conjunta amb Avismón des de fa uns anys. Ara hem decidit fer un pas endavant, amb un compromís definit entre ambdues entitats i el compromís mutu vers les persones grans.

Totes dues organitzacions considerem important promoure la qualitat de vida de la gent gran, donant suport i cobertura a les necessitats que poden sorgir fruit de l’envelliment. Dins d’aquesta inquietud, són rellevants els problemes de la solitud o la situació social de risc en la que es troben algunes persones d’edat avançada.

Tanmateix, ens comprometem amb l’execució d’actuacions de voluntariat i de participació social, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats esmentades.

Volem promoure de manera conjunta activitats de participació comunitària i amb l’entorn més immediat. Sentir-se integrada i respectada en el barri, mitjançant la interacció amb els qui el dinamitzen, proporciona a la persona autoestima i il·lusions per ser-ne part activa.

També volem cooperar en visibilitzar i sensibilitzar la població sobre l’edatisme, la discriminació en raó de l’edat. I per últim, compartir coneixements i experiències que enriqueixen el desenvolupament de la nostra raó de ser en l’àmbit del treball de cures, de l’envelliment i de l’acompanyament.

 

Refermem la col·laboració amb Avismón per ajudar la gent gran a pal·liar el sentiment de solitud, per mitjà de la participació comunitària.

 

Col·laboració Avismon contra la solitud de les persones grans