Sant Jordi amb ànima - Valors humans i acompanyament a persones que viuen en soledat
Accent Social celebra un Sant Jordi amb ànima per transmetre valors humans
24 abril, 2022
Servei d'Atenció Domiciliària a persones amb ELA i autisme a Pineda de Mar
Reforcem l’atenció de persones amb ELA i autisme al SAD, Servei d’Atenció Domiciliària
15 maig, 2022
Sant Jordi amb ànima - Valors humans i acompanyament a persones que viuen en soledat
Accent Social celebra un Sant Jordi amb ànima per transmetre valors humans
24 abril, 2022
Servei d'Atenció Domiciliària a persones amb ELA i autisme a Pineda de Mar
Reforcem l’atenció de persones amb ELA i autisme al SAD, Servei d’Atenció Domiciliària
15 maig, 2022
Mostrar tot

Tallers de musicoteràpia per millorar el benestar de la gent gran

Desenvolupem diverses activitats relacionades amb la música per millorar el benestar de la gent gran, usuàries dels centres de dia i habitatges amb serveis que gestionem.

La musicoteràpia és l’aplicació científica de l’art de la música i la dansa, amb finalitat terapèutica i preventiva, que té com a objectiu ajudar a incrementar i restablir la salut mental i física de l’ésser humà, tal com assenyala la Associació Catalana de Musicoteràpia (ACMT).

En aquest sentit, mitjançant aquests tallers des d’Accent Social, promovem la comunicació, les relacions, l’aprenentatge, el moviment i l’expressió corporal entre les persones que hi participen.

I és que, a través de les cançons s’estimulen els records i la veu, en un procés vinculat a la reminiscència. Seguint un tempo, s’afavoreix el control del cos i, alhora, es crea un entorn lúdic i socialitzador que fa de la música un mitjà d’expressió de gran valor i riquesa.

Montse Parés, delegada social d’Accent Social, apunta:

 

“Són molts els beneficis de la musicoteràpia a la gent gran. D’una banda, a nivell cognitiu estimula la memòria, ajuda a mantenir l’atenció i afavoreix la comunicació verbal. A més, disminueix l’ansietat i l’angoixa, millorant l’autoestima i l’estat d’ànim. D’altra banda, promou beneficis físics gràcies al moviment, com ara la millora en l’equilibri, la coordinació i la mobilitat de les articulacions”

 

 

La musicoteràpia es converteix en una tècnica molt útil que serveix per millorar el dia a dia i proporcionar benestar a les persones.

MUSICOTERÀPIA PER COMPARTIR MOMENTS I VIVÈNCIES

El centre de dia de la Pobla de Mafumet (Tarragona), gestionat per Accent Social, ja realitza activitats de musicoteràpia gràcies a les quals es comparteixen molts moments i vivències amb les persones usuàries, com Dolores, a qui sempre li ha agradat molt ballar.

Cada setmana, anava fins al Centre de Dia del municipi per no perdre’s ni un ball. Actualment, és usuària del centre i cada dia, de dilluns a divendres, participa a totes les activitats, però amb les que més gaudeix són amb les relacionades amb la música.

Laura Llopart, directora del centre, afirma:

 

“La musicoteràpia és una eina que millora la qualitat de vida de les persones usuàries del centre i els aporta beneficis cognitius i físics, ja que s’estimulen les habilitats verbals, la memòria, tot recordant i cantant cançons, l’equilibri, la coordinació i la mobilitat . També té beneficis socials i emocionals, ja que fomenta l’expressió dels sentiments, la participació i la interacció amb la resta de persones així com un augment de l’autoestima.”

 

Amb aquestes activitats, des d’Accent Social apostem per la música com una eina de gran valor que, més enllà del seu vessant lúdic, s’utilitza per aconseguir aconseguir múltiples objectius terapèutics i preservar les capacitats de la gent gran.