Tallers de musicoteràpia als centres de dia i habitatges amb serveis
Tallers de musicoteràpia per millorar el benestar de la gent gran
6 maig, 2022
Teràpies no farmacològiques per combatre el deteriorament cognitiu a persones grans
Teràpies no farmacològiques: senzilles d’aplicar i amb molts beneficis
22 maig, 2022
Tallers de musicoteràpia als centres de dia i habitatges amb serveis
Tallers de musicoteràpia per millorar el benestar de la gent gran
6 maig, 2022
Teràpies no farmacològiques per combatre el deteriorament cognitiu a persones grans
Teràpies no farmacològiques: senzilles d’aplicar i amb molts beneficis
22 maig, 2022
Mostrar tot

Reforcem l’atenció de persones amb ELA i autisme al SAD, Servei d’Atenció Domiciliària

Des d’Accent Social, en coordinació amb l’Ajuntament de Pineda de Mar, reforcem l’atenció de persones amb ELA i autisme. Ho fem mitjançant xerrades informatives adreçades als equips del SAD.

Conscients de la necessitat d’adaptar l’acompanyament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) als requeriments dels diferents perfils de persones usuàries, l’entitat Accent Social i l’Ajuntament de Pineda de Mar hem ideat un projecte de sensibilització especialitzada per als Serveis d’Atenció Domiciliària, que gestionem per al municipi, amb l’objectiu de millorar l’acompanyament a persones amb ELA i autisme.

La iniciativa, que es desenvoluparà en forma de xerrades a la Biblioteca Municipal de la localitat, pretén proporcionar recursos davant la diversitat de situacions en què els i les professionals dels SAD poden trobar-se al llarg del servei, facilitant eines eficients i pràctiques per tal d’adequar les tasques del servei, en funció de les necessitats de les persones usuàries.

La propera ponència, que esdevindrà el proper dimecres 18 de maig, comptarà amb la participació de dues psicòlogues de la Fundació Miquel Valls (ELA), Sandra Blavi i Sol Robles.

Des de la fundació, Laura González, Directora Assistencial, destaca:

“És necessari que els i les professionals coneguin de primera mà les especificitats de la malaltia, per contribuir a millorar la qualitat de vida tant de les persones afectades, com dels seus familiars més propers. Les eines que les professionals de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls facilitaran són de caire psicosocial, responent a qüestions que es poden trobar en el seu dia a dia quan realitzen una atenció al domicili d’una persona afectada d’ELA”.

Amb activitats com aquesta, des d’Accent Social reforcem el nostre compromís amb l’atenció personalitzada i de qualitat. Ho explica la Coordinadora dels SAD de Pineda de Mar, Paula Royes.

“Gràcies a sensibilitzacions com aquestes, els Serveis d’Atenció Domiciliària amplien la seva capacitat d’acompanyar a encara més persones en el seu projecte de vida, alhora que es generen sinèrgies entre l’equip de professionals del SAD, les persones usuàries i les entitats locals especialitzades en la seva atenció”.


ELS SERVEIS D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD), ESSENCIALS PEL DESENVOLUPAMENT DE LES PERSONES AMB AUTISME

Aquesta, però, no és la primera sensibilització que Accent Social organitzem amb l’Ajuntament. El passat 27 d’abril, vam col·laborar amb la Fundació Junts Autisme (Arenys de Mar).

Un projecte que, segons explica la Directora Técnica de la Fundació, la Marian Garcia, fa visible també, la funció social dels SAD i els col·lectius als quals dona servei:

“La prevalença de l’autisme a Catalunya ha anat en augment, i segons un estudi recent de Pérez-Crespo, en l’actualitat un de cada 81 naixements presenta el diagnòstic de Trastorn de l’Espectre de l’Autisme. Aquest fet, posa en evidència la necessitat de conèixer què és l’autisme, quina simptomatologia presenta i quines estratègies són eficaces per tal de poder-les implementar al Servei d’Atenció Domiciliària. El coneixement de les característiques i el perquè d’algunes conductes, permet actuar amb coneixement i que el resultat final sigui el benestar de totes les persones implicades”.

Les persones afectades per ELA o autisme sovint requereixen del suport professional del Servei d’Atenció Domiciliària, a causa de la falta d’autonomia que comporten ambdues afeccions. Per aquest motiu, des d’Accent Social hem creat aquesta iniciativa amb l’objectiu de contribuir a la seva visibilitat i de millorar l’acompanyament en el seu dia a dia.