Activitat de música i reminiscència per a la gent gran
De la melodia al record. Reminiscència a través de la música.
28 setembre, 2020
Les persones grans protagonistes - Històries de vida
Les persones grans, protagonistes dels seus projectes vitals
30 octubre, 2020
Activitat de música i reminiscència per a la gent gran
De la melodia al record. Reminiscència a través de la música.
28 setembre, 2020
Les persones grans protagonistes - Històries de vida
Les persones grans, protagonistes dels seus projectes vitals
30 octubre, 2020

Per tal de promoure l’envelliment actiu i estimular les persones grans, als Habitatges amb Serveis per a Gent Gran de Pere IV, treballem la psicomotricitat.

Cada dilluns a les onze del matí, un grup de persones usuàries dels Habitatges de Pere IV es reuneix per fer “Fem Salut”, un taller de psicomotricitat. Es tracta d’una disciplina no farmacològica que integra les interaccions motrius, cognitives, afectives, socials i sensorials de les persones. El Josep, gerocultor del centre, aconsegueix estimular i motivar les persones participants mitjançant jocs i activitats.

“Fem Salut” vol afavorir la salut de les persones usuàries amb l’objectiu de què tinguin autonomia funcional i una millor qualitat de vida. Mitjançant una sèrie de moviments bàsics i suaus amb els que es treballa tot el cos, les persones grans enforteixen les seves articulacions i músculs, alhora que milloren la seva coordinació i equilibri.

A l’inici, l’activitat es duia a terme en una sala interior de l’edifici però, degut al confinament viscut per la Covid-19, el taller psicomotriu es va començar a realitzar al terrat, un espai completament adaptat que permet estar a l’aire lliure i mantenir les distàncies de seguretat.

“Poder-nos trobar al terrat per fer el taller de gimnàstica ha estat la nostra salvació durant el confinament. M’he trobat molt acompanyada tot i la situació”, explica la Conxita, usuària i participant.

DINÀMICA DE L’ACTIVITAT

L’activitat, que té una duració d’una hora, comença amb un exercici d’escalfament on les persones usuàries caminen per l’espai disponible, per tal de millorar la resistència i la capacitat pulmonar.

Seguidament es posen en rotllana assegudes en una cadira i es disposen a fer exercicis per treballar la musculatura de les extremitats i les articulacions, seguint les instruccions del gerocultor.

Les i els participants valoren molt positivament que en les propostes d’exercicis i moviments es tinguin en compte els seus gustos i necessitats. La Montse, una de les usuàries que participa a l’activitat, assegura: “Valoro molt que haguem integrat els exercicis que em recomana el metge. Crec que totes en podem treure profit”.

A Accent Social ajudem les persones a portar un estil de vida saludable. Promovem un l’envelliment actiu tot estimulant les seves capacitats físiques, cognitives i socials. Les participants del taller asseveren que a més de moure’s i fer exercici, valoren estar en companyia.  La Teresa, per exemple, explica que intenta adaptar els seus plans per tal de poder assistir a l’activitat cada dilluns.


 

Fem psicomotricitat a l’aire lliure, en un espai segur i adaptat.