Cuidadors Alzheimer malalts ocults Cerdanyola
Xerrades amb Accent: Alzheimer, la cura de l’entorn cuidador
29 novembre, 2019
Exercici de reminiscència visitar Fira Santa Llúcia
Visitem la Fira de Santa Llúcia, un exercici de reminiscència
23 desembre, 2019

Posem Accent a la responsabilitat social i la sostenibilitat en l’atenció a la gent gran, en una jornada organitzada a Barcelona.

Avui a Accent Social hem presentat la Guia de bones pràctiques per la integració de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides (ODS) en el sector de serveis d’atenció a les persones grans.

Ho hem fet mitjançant la col·laboració de la Fundació Edad&Vida, conjuntament amb l’expert Lluís Salart.

Aquesta guia, d’àmbit estatal, és el resultat de l’anàlisi de diferents experiències i bones pràctiques construïdes en serveis adreçats a aquest grup d’edat. La finalitat és inspirar una metodologia per al desenvolupament d’estratègies i accions de responsabilitat social i de sostenibilitat.

L’expert en RSE i coautor de la Guia, Lluís Salart, ha estat l’encarregat d’exposar-ne els principals continguts. En primer lloc, ha emmarcat els conceptes de RSE en la Estratègia Europa 2020 i dels ODS en el context mundial i en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquests programes insten a les entitats, organitzacions socials i administracions dels Estats a treballar per assolir els 17 Objectius acordats per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant planificacions estratègiques i accions concretes.


COM INTEGRAR ELS ODS EN L’ATENCIÓ A LES PERSONES GRANS

Integrant aquests conceptes, durant la jornada s’ha analitzat l’àmbit d’atenció a les persones grans, identificant els principals actors interessats en el bon funcionament de les entitats del sector i definint els temes més rellevants per ells en l’actualitat i en el futur.

És essencial saber com ens posicionem davant dels interessos comuns, establir-ne una priorització amb objectius assolibles i un pla d’accions des del punt de vista de la Responsabilitat Social, amb la finalitat d’aportar qualitat i valor social als serveis.

A Accent Social prenem consciència de la nostra importància com a agent actiu en l’àmbit de l’atenció a les persones i ens posicionem com a generadors de valor compartit, conjuntament amb les persones que atenem, les seves famílies, els professionals i l’entorn social i ambiental en el qual convivim.

Des d’aquesta perspectiva, treballem amb determinació envers la Responsabilitat Social Corporativa pròpia, identificant i definint la nostra materialitat mitjançant el diàleg amb els grups d’interès i establint els compromisos necessaris pel seu acompliment.

 

Els ODS ajuden a la implicació de les persones treballadores i altres grups d’interès amb els projectes de l’empresa: pla d’igualtat, conciliació, participació i comunicació interna, compres socials, formació i plans de carrera…

 

Implementació ODS al sector atenció a persones grans