Cuidadors Alzheimer malalts ocults Cerdanyola
Xerrades amb Accent: Alzheimer, la cura de l’entorn cuidador
29 novembre, 2019
Exercici de reminiscència visitar Fira Santa Llúcia
Visitem la Fira de Santa Llúcia, un exercici de reminiscència
23 desembre, 2019
Cuidadors Alzheimer malalts ocults Cerdanyola
Xerrades amb Accent: Alzheimer, la cura de l’entorn cuidador
29 novembre, 2019
Exercici de reminiscència visitar Fira Santa Llúcia
Visitem la Fira de Santa Llúcia, un exercici de reminiscència
23 desembre, 2019

Posem Accent a la responsabilitat social i la sostenibilitat en l’atenció a la gent gran, en una jornada organitzada a Barcelona.

Avui a Accent Social hem presentat la Guia de bones pràctiques per la integració de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides (ODS) en el sector de serveis d’atenció a les persones grans.

Ho hem fet mitjançant la col·laboració de la Fundació Edad&Vida, conjuntament amb l’expert Lluís Salart.

Aquesta guia, d’àmbit estatal, és el resultat de l’anàlisi de diferents experiències i bones pràctiques construïdes en serveis adreçats a aquest grup d’edat. La finalitat és inspirar una metodologia per al desenvolupament d’estratègies i accions de responsabilitat social i de sostenibilitat.

L’expert en RSE i coautor de la Guia, Lluís Salart, ha estat l’encarregat d’exposar-ne els principals continguts. En primer lloc, ha emmarcat els conceptes de RSE en la Estratègia Europa 2020 i dels ODS en el context mundial i en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Aquests programes insten a les entitats, organitzacions socials i administracions dels Estats a treballar per assolir els 17 Objectius acordats per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant planificacions estratègiques i accions concretes.


COM INTEGRAR ELS ODS EN L’ATENCIÓ A LES PERSONES GRANS

Integrant aquests conceptes, durant la jornada s’ha analitzat l’àmbit d’atenció a les persones grans, identificant els principals actors interessats en el bon funcionament de les entitats del sector i definint els temes més rellevants per ells en l’actualitat i en el futur.

És essencial saber com ens posicionem davant dels interessos comuns, establir-ne una priorització amb objectius assolibles i un pla d’accions des del punt de vista de la Responsabilitat Social, amb la finalitat d’aportar qualitat i valor social als serveis.

A Accent Social prenem consciència de la nostra importància com a agent actiu en l’àmbit de l’atenció a les persones i ens posicionem com a generadors de valor compartit, conjuntament amb les persones que atenem, les seves famílies, els professionals i l’entorn social i ambiental en el qual convivim.

Des d’aquesta perspectiva, treballem amb determinació envers la Responsabilitat Social Corporativa pròpia, identificant i definint la nostra materialitat mitjançant el diàleg amb els grups d’interès i establint els compromisos necessaris pel seu acompliment.

 

Els ODS ajuden a la implicació de les persones treballadores i altres grups d’interès amb els projectes de l’empresa: pla d’igualtat, conciliació, participació i comunicació interna, compres socials, formació i plans de carrera…

 

Implementació ODS al sector atenció a persones grans