Hàbits del son a les persones grans i consells per dormir bé
Hàbits de son i activitat física, claus per al descans de la gent gran
21 març, 2022
Sant Jordi amb ànima - Valors humans i acompanyament a persones que viuen en soledat
Accent Social celebra un Sant Jordi amb ànima per transmetre valors humans
24 abril, 2022
Hàbits del son a les persones grans i consells per dormir bé
Hàbits de son i activitat física, claus per al descans de la gent gran
21 març, 2022
Sant Jordi amb ànima - Valors humans i acompanyament a persones que viuen en soledat
Accent Social celebra un Sant Jordi amb ànima per transmetre valors humans
24 abril, 2022

Accent Social, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones, promou activitats relacionades amb la música a diferents centres de dia i habitatges amb serveis que gestiona per a gent gran.

 

Els tallers de musicoteràpia es duen a terme en diverses localitats catalanes i formen part de l’enfocament assistencial i de la dinamització d’aquests centres per als seus usuaris i usuàries, de franges dedat avançades.

Als tallers, Accent Social promou la comunicació, les relacions, l’aprenentatge, el moviment i l’expressió corporal entre les persones usuàries dels serveis que gestiona. A través de les cançons s’estimulen els records i la veu. Seguint un tempo, s’afavoreix el control del cos i, alhora, es crea un entorn lúdic i socialitzador que fa de la música un mitjà d’expressió de gran valor i riquesa.


BENEFICIS DE LA MUSICOTERÀPIA EN PERSONES MAJORS

Segons l’Associació Catalana de Musicoteràpia (ACMT), la musicoteràpia és l’aplicació científica de l’art de la música i la dansa amb finalitat terapèutica i preventiva, i que té com a objectiu ajudar a incrementar i restablir la salut mental i física de lésser humà.

“Són molts els beneficis de la musicoteràpia a la gent gran. D’una banda, a nivell cognitiu estimula la memòria, ajuda a mantenir l’atenció i afavoreix la comunicació verbal. A més, disminueix l’ansietat i l’angoixa millorant l’autoestima i l’estat d’ànim. D’altra banda, promou beneficis físics gràcies al moviment, com ara la millora en l’equilibri, la coordinació i la mobilitat de les articulacions”, explica la Montse Parés, delegada social d’Accent Social.

Moltesresidències de gent gran ja fan ús de la musicoteràpia, atesos els beneficis que s’han demostrat científicament que pot aportar aquesta tècnica.

Mitjançant aquestes activitats, els usuaris poden involucrar-se amb la música i utilitzar-la com a canal per millorar diferents aptituds, a més de per entretenir-se en un entorn amigable.

 

ACCENT SOCIAL, UNA ENTITAT QUE ACOMPANYA A MÉS DE 10.000 PERSONES A CATALUNYA

Amb aquestes activitats, Accent Social , una entitat local vinculada al territori català que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones del seu entorn, acompanyant-les en el seu procés vital amb la màxima atenció i flexibilitat respecte a les necessitats individuals i aplicant sempre la innovació al servei del benestar, continua impulsant activitats d’interès per a la gent gran, gràcies a un equip format per més de 1.600 persones que permet prestar servei a més de 10.000 persones l’any només a Catalunya.