Centres de Dia benestar per a persones grans
Els centres de dia: benestar i acompanyament per a les persones grans
16 febrer, 2023
App per serveis d'atenció domiciliària a gent gran Accent Social
La innovació al servei de l’atenció domiciliària: una app que aporta seguretat
27 març, 2023
Centres de Dia benestar per a persones grans
Els centres de dia: benestar i acompanyament per a les persones grans
16 febrer, 2023
App per serveis d'atenció domiciliària a gent gran Accent Social
La innovació al servei de l’atenció domiciliària: una app que aporta seguretat
27 març, 2023
Mostrar tot

Accent Social i En Bici Sense Edat s’uneixen per promoure l’envelliment actiu

Gràcies a l’acord de col·laboració entre Accent Social i En Bici Sense Edat, el servei d’atenció domiciliària (SAD) de Sant Just Desvern ha començat a oferir rutes en bicicleta a les persones usuàries, afavorint l’envelliment actiu i promovent la salut física i emocional.

Accent Social i l’entitat de voluntariat En Bici sense Edat han signat un conveni perquè les persones usuàries del servei d’atenció domiciliària (SAD) de Sant Just que viuen en soledat puguin gaudir de rutes per la ciutat amb tricicles elèctrics adaptats per a persones grans .

Les rutes en bicicleta, que per primera vegada es fan en un SAD, promouen l’envelliment actiu i fomenten tant la salut física com emocional dels usuaris. També permeten a la gent gran experimentar la sensació d’anar en bicicleta, mentre es relacionen amb els voluntaris que realitzen aquesta activitat.

En aquesta iniciativa, Lorena Cifuentes , responsable de servei del SAD de Sant Just Desvern, destaca:

“És molt positiu que les persones grans que viuen soles tinguin l’oportunitat de fer activitats com aquesta, i això contribueix a millorar el seu estat d’ànim alhora que poden establir noves relacions”

Teresa, una usuària d’aquest programa, explica:

“La ruta m’ha fet sentir especialment feliç perquè he pogut veure la ciutat des d’una nova perspectiva. He pogut parlar, mentre gaudeixo a l’aire lliure.”

 


REFORÇAR EL SENTIMENT DE PERTINENÇA A SANT JUST I ELS VINCLES AMB ELS BARRIS

D’altra banda, des d’En Bici Sense Edat remarquen que aquesta és beneficiosa per a les persones d’edat avançada perquè també contribueixen a reforçar la sensació de pertinença a Sant Just Desvern.

En aquest sentit, Carles Sánchez , coordinador de la bicicleta sense edat del municipi, explica:

“Amb aquest voluntari, la gent gaudeix del municipi i socialitza, aspectes clau per al benestar emocional de la gent. Aquests elements també són essencials en l’acompanyament dels usuaris i usuaris d’Accent Social”

Per a Montse Parés, delegada social d’Accent Social, a més de millorar la qualitat de vida de la gent gran, aquesta iniciativa també cerca afavorir els vincles intergeneracionals entre voluntaris i persones usuàries.

“Els usuaris i usuaris són els autèntics protagonistes de les rutes i la peça clau d’En Bici Sense Edat, de manera que l’activitat se centra en elles. Volem que gaudeixin dels seus barris, tot reforçant la seva pròpia xarxa comunitària amb persones de diferents edats, contribuint a evitar l’aïllament i la solitud no desitjada”

 

Article publicat abans a Geriatricarea.