Nous desitjos per l’any 2020
9 gener, 2020
Compromís amb sostenibilitat i medi ambient Accent Social i Rezero
Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient: renovem el conveni amb Rezero
30 gener, 2020
Nous desitjos per l’any 2020
9 gener, 2020
Compromís amb sostenibilitat i medi ambient Accent Social i Rezero
Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient: renovem el conveni amb Rezero
30 gener, 2020

Un dels reptes de la societat actual és la promoció del benestar en l’envelliment i la interacció entre generacions en el propi entorn social i comunitari.

Accent Social, membre del Pacte Mundial de l’ONU i conscient del valor com a agent de promoció i construcció de societats inclusives, va fomentar durant tot l’any 2019 diverses experiències intergeneracionals. Aquestes eren relacionades amb els ODS Salut i Benestar, Educació de Qualitat, Ciutats i Comunitats Sostenibles i Pau, Justícia i Institucions sòlides.

En col·laboració amb Administracions i entitats educatives i socials de tota Catalunya, es van realitzar diferents activitats per a la interacció, l’intercanvi i la col·laboració entre persones des dels 1 als 98 anys. La finalitat va ser compartir coneixements, experiències, competències, valors i tradicions culturals, així com afavorir la sensibilitat de les persones assistents envers els diferents grups d’edat que hi van participar.


 

INTERACCIÓ I INFLUÈNCIA MÚTUA

Al Centre de Dia Santa Clara de Lleida vàrem fer sessions sensorials, tallers musicals de cançons de falda i de teatre de titelles. Els padrins i padrines del centre (persones grans) van compartir-los amb nadons d’ 1 i 2 anys i amb els seus pares i mares, provinents de països diversos.

A Barcelona, a l’Equipament per a Gent Gran Josep Miracle vàrem preparar diferents trobades intergeneracionals entre persones grans i estudiants. L’objectiu va ser establir relacions significatives i de confiança, participant d’aficions i vivències mútues. D’aquestes experiències destaquem l’important exercici de reminiscència que va generar el fet de compartir moments a les aules, de les antigues escoles a les actuals, on la tecnologia i les noves metodologies d’ensenyament hi prevalen.

A Tarragona, les persones usuàries del Centre de Dia de la Pobla de Mafumet van participar de jocs i activitats per treballar conjuntament la psicomotricitat fina i l’aprenentatge de cançons tradicionals catalanes amb nens, nenes i mestres de l’Escola Bressol l’Esquirol.

I a Girona, al Centre de Dia de Llançà, vàrem iniciar un nou projecte comunitari on els estudiants de l’Institut i les persones usuàries del centre varen compartir espais de lectura, de conversa i de companyia, establint vincles de quotidianitat i confiança.

D’acord amb els valors, la visió i la missió d’Accent Social, treballem pel benestar de les persones i el seu entorn, promovent la seva participació i la integració en la societat. Conscients del valor intergeneracional com un dels fonaments en la construcció de societats responsables, seguirem treballant com a agents d’impuls d’iniciatives d’inclusió social i comunitària amb la participació de persones de totes les edats.

 

Treballem pel benestar de les persones grans, promovent la participació i la integració social, també des de les experiències intergeneracionals.