Dia Mundial de la Infermeria
Dia Mundial de la Infermeria
12 maig, 2020
Drets de les persones grans
Els seus drets, els nostres drets
15 juny, 2020
Dia Mundial de la Infermeria
Dia Mundial de la Infermeria
12 maig, 2020
Drets de les persones grans
Els seus drets, els nostres drets
15 juny, 2020

Moltes són les noves situacions en les que ens hem trobat en els darrers mesos. Situacions que, de manera sobtada, han afectat a la nostra quotidianitat i que ens han portat necessàriament a replantejar enfocaments, procediments i a potenciar aspectes de la nostra feina, en pro de l’especial atenció a les persones que exerceixen professions essencials de cura. Professionals que conformen majoritàriament l’equip d’Accent Social.

Des de l’inici de la pandèmia, vàrem detectar la necessitat d’adoptar mesures des de l’òptica de la Responsabilitat Social i en coherència amb el nostre compromís amb les persones que treballen en l’atenció domiciliària i en els diversos equipaments de l’entitat.

Així, vàrem activar una Comissió de Seguiment, dirigida a oferir suport individualitzat a persones professionals en procés de baixa mèdica, o bé en situació personal i familiar delicada.

A més, de manera coordinada vam intensificar l’assistència a l’equip de professionals mitjançant la intervenció de la Unitat de Suport a les Persones, que ja estava consolidada fa temps com a suport de professionals en situació de vulnerabilitat, i que en el present ha estat fonamental.

Està liderada per una professional de l’àmbit de la psicologia, especialista en l’atenció i l’acompanyament de persones en l’àmbit laboral, i ara, també, ens ha permès oferir espais personalitzats i professionalitzats d’atenció psicològica i emocional per a disminuir les situacions d’estrès, per acompanyar als equips en aquests mesos i fer-los més resilients.

LA UNITAT DE SUPORT A LES PERSONES

Fins l’actualitat hem atès més de 130 professionals, fent acompanyaments successius a persones que han manifestat la necessitat de suport a l’hora d’afrontar la seva pràctica diària a la feina, oferint eines i tècniques per gestionar preocupacions.

També hem actuat en l’especial suport de diferents processos de malaltia, treballant en la comprensió i l’assimilació dels pronòstics, en situacions de manca d’informació i d’aïllament.

Tanmateix, hem ajudat a gestionar moltes situacions d’incertesa, d’angoixa i de por, mantenint-nos a prop, des de l’acompanyament terapèutic i amb l’horitzó de la recuperació.

Avui, seguim treballant a disposició de les companyes i els companys amb la solvència i la bona valoració de les persones professionals que estan a primera línia, dels equips de coordinació, així com de tota la resta de persones que componen l’entitat.

La tasca de les persones professionals de la cura és essencial i sensible i, partint d’aquesta sensibilitat i respecte envers elles, #PosemAccent en el benestar dels nostres equips de professionals essencials.


 

Fins ara, durant la situació d’emergència social per la pandèmia, hem atès més de 130 professionals de l’atenció a persones, que han manifestat la necessitat de suport a l’hora d’afrontar la seva pràctica diària a la feina.