Trobades intergeneracionals entre gent gran i infants al centre de dia Castellbisbal
Trobades intergeneracionals entre gent gran i infants al centre de dia de Castellbisbal
26 gener, 2023
Centres de Dia benestar per a persones grans
Els centres de dia: benestar i acompanyament per a les persones grans
16 febrer, 2023
Trobades intergeneracionals entre gent gran i infants al centre de dia Castellbisbal
Trobades intergeneracionals entre gent gran i infants al centre de dia de Castellbisbal
26 gener, 2023
Centres de Dia benestar per a persones grans
Els centres de dia: benestar i acompanyament per a les persones grans
16 febrer, 2023
Mostrar tot

Llibre de receptes “Assaborint records”’, elaborat per les persones grans del SAD Sabadell

“Assaborint records” és el llibre de receptes que l’Ajuntament de Sabadell i Accent Social hem organitzat per fer participar 26 persones usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i aplegar gastronomia i memòries.

El receptari col·lecciona els records i sentiments de la ciutadania durant una època tan familiar com és el Nadal. Tothom qui ha participat ha pogut plasmar els plats que més els ha remogut al llarg de la seva vida. Així doncs, el resultat ha estat un llibre gastronòmic únic i ple d’afecte.

Per presentar la iniciativa, els organitzadors de la iniciativa hem celebrat un acte al casal Pere Quart, on han assistit usuaris del servei d’atenció domiciliària i les seves famílies.

Durant la presentació del llibre, la delegada social d’Accent Social, Montse Parés, ha destacat que aquesta activitat s’emmarca dins del projecte social de l’entitat. I que, fruit del compromís que té Accent Social amb el benestar de les persones usuàries, aquesta ha estat una bona iniciativa per reforçar l’enllaç entre l’equip de professionals i les persones usuàries, promovent l’atenció personalitzada, que té els seus fonaments a les històries de vida de cada persona.

Durant l’esdeveniment, també hem atorgat un premi a la millor recepta. La guanyadora ha estat la senyora Victoria Toro amb els seus canelons. Aquest és un plat que, segons explica, li recorda a Nadal perquè sempre l’ha cuinat amb els seus fills en aquesta data tan especial.

Maite Lopera, tècnica responsable de la Unitat de Programa d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Sabadell, ha recalcat durant la presentació del llibre que «les històries de vida que heu fet constar en aquest llibre ens permeten retrotreure’ns a grans moments i connectar amb les persones que més volem».

El projecte es va iniciar l’estiu de l’any 2022 i culmina ara amb la publicació del llibre de receptes. Ha suposat un exercici conjunt entre l’equip de professionals del Servei d’Atenció Domiciliària i les persones grans i dependents de Sabadell, consistent en recuperar records i plats tradicionals. La gastronomia actua com a eina que trasllada al passat, dins de la teràpia de la reminiscència. Aquesta vol rememorar esdeveniments de la història personal mitjançant l’estimulació dels records.

“Assaborint Records és un petit homenatge al llegat culinari de les persones grans, així com als seus plats tradicionals de Nadal. Ens emociona molt poder veure plasmat en aquest llibre alguns dels millors records de les persones usuàries del SAD de Sabadell”, ha explicat la delegada social d’Accent Social Montse Parés.

 

Llibre de receptes Assaborint Records Saboreando Recuerdos en SAD Sabadell